Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Penedès augura una verema més curta i de molt bona qualitat

La verema 2015 ha començat a la Denominació d’Origen Penedès la primera setmana d’agost, cinc dies abans que l’any passat. Un cop collides, o pràcticament collides, les varietats chardonnay i pinot noir per a l’elaboració de vins escumosos, es constata que la maduració del raïm està sent molt bona i les graduacions són les adequades.

Degut a la primavera seca i temperada i a un estiu molt calorós, hi haurà menys collita que l’any anterior, tal com s’ha comprovat en la sortida dels raïms, que ha estat menor. Però les condicions climàtiques han propiciat que la sanitat del raïm sigui de les millors dels últims anys, de manera que s’espera una qualitat del raïm molt bona.

La pedregada de dissabte no es considera significativa, tot i que caldrà valorar en cada cas la seva afectació i prendre les mesures adients, com explica el director del Consell Regulador de la DO Penedès Francesc Olivella.

Des de la DO Penedès apunten que la bona salut general del raïm es traduirà en vins de “qualitat excepcional”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: