Diumenge, 14 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Convergència critica el tarannà demagògic i fals del nou equip de govern de Sant Martí Sarroca

L’ambient polític continua escalfat a Sant Martí. A través d’un comunicat CiU explica que han calgut només quatre setmanes del nou Govern de CUP, ERC i PSC perquè es posi al descobert el grau de demagògia i mentida dels seus postulats democràtics.

El comunicat continua dient que durant quatre anys aquestes formacions havien acusat CIU de manca de tarannà democràtic, exigint que la freqüència dels plens ordinaris fos mensual i que el ple no delegués competències a la Comissió de Govern i reclamant també la creació de comissions informatives per a cada regidoria, argumentant que això facilitaria el debat i la participació de tots els grups polítics en la gestió municipal.

Ara que són govern i podrien aplicar-ho, diuen des de CiU, no ho fan i deleguen competències del ple a la junta de govern, un ple cada dos mesos i creen una comissió informativa una hora abans del ple. Volen fer passar una simple junta de portantveus com a comissió informativa i no creen les comissions informatives reals, o sigui, una per regidoria prèvies a la junta de Govern, tot i que ho deien en els seus programes electorals. Reconeixen els convergents que és legal i legítim, però volen posar de manifest la incongruència entre allò que predicaven des de l’oposició i el que fan ara.

D’altra banda CiU considera que el lligam més fort d’aquest govern

són les retribucions dels càrrecs públics. Argumenten què en el mandat anterior el cost era d’uns 40.000 euros l’any.

Ara amb aquest nou govern d’ERC, PSC i CUP el cost pels martinencs del nou Ajuntament passarà a ser com a mínim a uns 60.000 euros l’any, dels quals, 37.000 aproximadament seran pels sis regidors de l’Equip de Govern ERC, PSC i CUP. En quatre anys aquest mandat diu CiU, el cost pels martinencs serà d’uns 100.000 euros més.

Acabem apuntant que aquest nou govern ja ha fet història: és la primera vegada que Sant Martí tindrà un alcalde professional, dos alcaldes a la banqueta esperant el seu torn i una alcaldessa a l’ombra.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: