Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’arquitecte vilafranquí Josep Oller ha fet una aproximació diferent a l’arquitectura en una xerrada organitzada pel Pilar de Vuit

L’arquitecte vilafranquí Josep Oller ha fet una aproximació diferent a l’arquitectura en una xerrada organitzada pel Pilar de Vuit

L’associació de jubilats, vídues i mestresses de casa va organitzar divendres una xerrada col·loqui amb l’arquitecte vilafranquí Josep Oller.

Amb el títol Llegir les façanes. Una aproximació diferent a l’arquitectura i l’espai urbà, l’arquitecte va parlar davant d’una sala de plens del Consell Comarcal plena, d’alguns aspectes de l’arquitectura que sovint ens passen desapercebuts. La xerrada va començar amb l’explicació dels tres principis sobre els quals descansa l’arquitectura segons Vitruvi: la fermesa, la utilitat i la bellesa, entesa en el sentit de trobar-se bé en un espai.

Tot seguit, a través de diferents exemples pràctics, Oller va fer notar als assistents com, per treure tot el partit d’un edifici, a banda de l’ús dels materials es tenen en compte molts altres aspectes, com ara la incidència de la llum i les ombres.

Oller va posar exemples paradigmàtics, com el cas del pavelló Mies Van der Rohe de Barcelona, però també va mostrar fotografies d’edificis i espais urbans de Vilafranca, el Penedès i el Garraf.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: