Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP descarta qualsevol pacte amb CiU i PSC i fa valer la seva condició d’ “alternativa real d’esquerres”

L’alcaldable de la candidatura Marcel Martínez ha explicat que la CUP farà valer la condició d’ “alternativa real d’esquerres que ha demostrat estant a l’oposició” en cas de governar i ha descartat taxativament qualsevol pacte amb CiU i PSC en un escenari post electoral.

Pel que fa al programa, que ja es pot consultar al web cupvila.cat, la candidatura ha calendaritzat les accions que preveuen “per capgirar Vilafranca”, assumint que hi ha temes que s’han de treballar a mig o llarg termini. El primer conjunt d’accions, que voldrien tirar endavant del 2015 al 2016, està integrat per un pla de xoc contra la pobresa, la reducció del 20% dels sous dels regidors, la creació de les regidores de participació ciutadana, drets socials i relacions intercomarcals, el procés de sanció contra les entitats bancàries amb pisos buits i els pressupostos participatius. En un mig termini, del 2016 al 2019, la CUP preveu un pla de mobilitat que prioritzi el transport no motoritzat i que elimini barreres arquitectòniques, una cooperativa municipal de crèdit per reactivar una economia diferent, reflexionar amb tota la ciutadania sobre el civisme, traslladar els casals d’avis de l’Espirall i el Tívoli a equipaments municipals i incrementar l’habitatge social.

A llarg termini, la candidatura proposa pensar un model d’enoturisme sostenible, no renovar les concessions amb empreses privades amb ànim de lucre, un model clar d’energies renovables, un pla d’equipaments públics i el reconeixement jurídic i polític a la Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: