Dimarts, 5 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Els alumnes de sisè han acabat avui les proves d’avaluació del final de la primària

Els alumnes de sisè han acabat avui les proves d’avaluació del final de la primària

Les proves van començar ahir amb les competències i coneixements bàsics en llengua catalana i matemàtiques mentre que avui els alumnes s’han avaluat sobre llengua castellana i llengua estrangera.

A l’escola Estalella i Graells, els nois i noies de sisè han dedicat pràcticament tot el matí a les proves amb la supervisió de professores d’altres escoles de Vilafranca, que s’encarreguen de seguir un protocol molt marcat per garantir la confidencialitat en tot moment.
Un cop acabada la prova, les sensacions dels alumnes eren bones, tot i haver tingut alguna dificultat, sobretot en anglès.

Les proves de sisè es fan des de fa set anys per saber si els coneixements adquirits per l’alumnat al final de l’educació primària són els adequats per seguir amb normalitat el currículum previst per a l’ESO.

El resultat de la prova no ha de tenir efecte ni en l’avaluació final de l’alumnat ni en les decisions de pas de curs però sí que serveix per saber quins són els punts de febles a reforçar i els punts forts a mantenir i potenciar. Tant els centres educatius com les famílies reben la informació final resultant. També els instituts, que acolliran a aquests alumnes el curs vinent, hi tenen accés.
La prova de sisè coincideix amb les dates de l’avaluació diagnòstica de primària que les escoles han d’aplicar entre els dies 4 i 15 de maig als alumnes de tercer. Aquesta avaluació ja existia des del 2001 però s’aplicava a principis de cinquè i la LOMCE l’ha avançat. La Xarxa d’Escoles Insubmises i la federació d’AMPA FaPac ha promogut entre les famílies el boicot a la prova en considerar que, com altres mesures de la nova llei d’educació, es fomenta la competència i la rivalitat entre centres i denota desconfiança en els equips docents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: