Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dotze cellers i set municipis del Penedès i el Garraf recuperen La carretera del vi, una proposta enoturística única a l’estat

S’ha presentat a l’auditori de Vinseum La carretera del vi, la primera proposta enoturística de tot l’estat que ofereix un recorregut lineal de 40 quilòmetres unint les vinyes de l’Alt Penedès amb el mar i vertebrant un ampli patrimoni paisatgístic, històric i cultural. La carretera del vi recupera l’antic traçat comercial que unia l’interior del Penedès amb la costa i que utilitzaven els romans per fer arribar els vins elaborats en aquest territori a la resta de mercats.

Està pensada inicialment per fer en cotxe, tot i que la idea és adaptar-la per fer-la també a peu o en bicicleta.
L’acte ha estat presidit pel Conseller d’Empresa i Ocupació Felip Puig, que ha destacat de la iniciativa la seva capacitat d’articular una experiència al voltant d’un carretera i la voluntat de “pensar en gran”.

La carretera del vi és una iniciativa dels cellers Mas Bertran Viticultors, Rovellats, Parés Baltà, Colet, Cellers Torres, Heretat Mas Tinell, Pinord, Torreblanca, Finca Viladellops, Clos Lentiscus, Torre del Veguer i Puig Batet. El president de l’associació que s’ha constituït a l’entorn del projecte, Marcelo Desvalls, de Finca Viladellops, destaca que la ruta es pot convertir en un reclam nacional i internacional.

Els municipis implicats són Sant Martí Sarroca, Pacs, Vilafranca, Olèrdola, Canyelles, Sant Pere de Ribes i Sitges. Des dels ajuntaments de Vilafranca i Sitges creuen que la iniciativa és clau per a dinamitzar econòmicament el territori amb la implicació total del sector privat.

Entre les eines de què disposaran els enoturistes que recorrin La carretera del vi hi haurà una aplicació amb geolocalització per a mòbil i tauleta en què es recullen els trams del recorregut, cellers, punts d’interès i restaurants que queden a prop. En la versió de pagament, l’aplicació disposarà d’un sistema de passaport amb el llistat dels cellers i s’oferiran avantatges als enoturistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: