Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat un llibre que recull els 130 anys d’història de la Policia Local de Vilafranca

El llibre es titula “ Història de la Policia Local de Vilafranca del Penedès, 1884-2014 i els altres cossos de seguretat municipal” i és obra del policia local Alberto Martín i de l’historiador Daniel Sancho.

La presentació pública es va fer ahir a l’auditori del Vinseum i va anar a càrrec dels dos autors junt amb el regidor de seguretat ciutadana, Joan Manel Montfort i el cap de la Policia Local, Ramon Dosaigues. Fa gairebé 20 anys l’agent Alberto Martín ordenant l’arxiu de la policia es va començar a interessar per la seva història i va anar recopilant informació.   Amb el contacte, fa pocs anys, amb l’historiador Daniel Sancho va sorgir la proposta de fer-ne un llibre. El volum recull a més també altres cossos de seguretat anterior a la policia local i serveix per tenir una altra visió de la història de Vilafranca.   El cap de la Policia Local i el regidor de Seguretat es mostren molt satisfets de presentar un llibre que no només recull la història del cos sinó que també fa més evident la importància de la seva existència i del servei que ofereix.    El cos de la Policia Local de Vilafranca va néixer la segona meitat del segle XIX. En concret la data de la seva fundació és el 1884. Des del seu origen, aquesta institució ha vetllat de manera continuada pel compliment de les ordenances i la seguretat del municipi. La seva història està molt arrelada a la vida de la Vila. Actualment, la Policia Local és un institut armat, de naturalesa civil, amb estructura jeràrquica, que treballa sota les ordres de l’Alcalde i del regidor delegat. És un servei públic que vetlla per garantir la seguretat i el benestar. Anualment aquest cos de policia rep més de 7.000 trucades telefòniques i intervé en la resolució de més de 12.000 serveis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: