Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca el projecte de les Polseres Candela, per aconseguir fons per a la investigació del càncer infantil

L’origen de les Candela és una història d’amistat que va començar quan una voluntària de l’Hospital va ensenyar a la Candela, una nena ingressada, a fer unes polseres formades per nusos perquè les hores semblessin més curtes.

Ella va ensenyar a fer-les a dues amigues seves, i van començar a vendre-les durant tot un estiu per aconseguir diners per a la investigació del càncer infantil. Ben aviat, s’hi van sumar tots els nens i nenes de la 8a planta de l’Hospital, les seves famílies, els amics i totes aquelles persones que volien continuar aquesta història solidària. I amb el treball de tots ells, les Candela han assolit un èxit que ha traspassat l’Hospital per seguir sumant recursos per avançar en el coneixement d’aquesta malaltia.

Emma Pierre, de l’Obra Social de Sant Joan de Déu, es destacava la necessitat d’aconseguir recursos per la investigació d’aquest tipus de càncers, que són totalment diferents als dels adults i que són els grans oblidats de la recerca.

Pierre comentava també què, avui dia, un 80% dels casos de càncer infantil es poden superar; però que cal segui treballant fort per la investigació i per aconseguir recursos per mantenir-la.

A la roda de premsa hi van participar dues de les mares impulsores del projecte, i el president dels Castellers de Vilafranca, Jou Cabré, que van explicar el paper dels Verds i del món castellera en general. Ja fa uns mesos que des del grup de mares que tiren endavant aquesta proposta es va pensar que els castells eren un bon símil de l’esforç i la pinya que fan elles per tirar endavant i treballar per els seus fills i familiars que pateixen càncer infantil. Una proposta que va ser ben acollida per les colles i forces són les que s’hi ha sumat i per tant poden col·laborar venent polseres personalitzades amb els colors de la seva camisa. Els Verds van ser dels primers en sumar-s’hi. I a més han col·laborat amb la gravació d’un vídeo promocional de les polseres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: