Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Farmamundi presenta una exposició per sensibilitzar sobre els problemes de salut i violència de gènere al Congo

En el marc dels actes que aquests dies s’estan fent a Vilafranca dins del Solidaritats, l’ONG Farmamundi va oferir dilluns una doble activitat. D’una banda va inaugurar una exposició a l’Escorxador amb el títol “Gènere i dret a la salut. Una mirada a la lluita de les dones de la República Democràtica del Congo”; i de l’altra la projecció del documental “Fighting the silences”, que va anar seguida d’un col·loqui amb dues persones vinculades a Farmamundi.

Una d’elles, en Raimundo Rivas, és ex-cooperant d’aquesta ONG i ha trabllat al Congo en programes de suport a la salut de les dones i a les víctimes de la violència de gènere. Explica que des de fa moltes dècades la zona en què es troba la República Democràtica del Congo viu en conflicte continu, i sempre s’ha usat la violència contra les dones com a arma de guerra.

El que es pretén amb aquesta exposició és sensibilitzar al mateix temps que mostrar una realitat per desgràcia molt quotidiana en un país sense estructures sanitàries i socials fortes. Un fet agreujat per què es tracta d’una zona amb un conflicte encara obert.

Per Rivas es tracta també d’un problema a nivell cultural que fa que des de l’estat o el govern, aquest pràcticament inexistent en moltes ocasions, no inverteixi recursos ni esforços en protegir les dones i millorar la seva qualitat i condicions de vida.

L’exposició es pot visitar fins a finals de mes a l’Escorxador, i s’emmarca dins del Solidaritat 2014, que se centra en la cooperació amb perspectiva de gènere.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: