Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El prestigiós artista Miquel Barceló manté viu el seu projecte d’intervenir en una església dessacralitzada a l’Alt Penedès

Aprofitant la seva estada al Penedès amb motiu de la investidura de la Confraria del Cava, Barceló ha accedit a respondre unes preguntes del Penedès TV sobre el projecte.

Recorda que l’any 2000 un grup de persones del Penedès li va proposar de fer una intervenció artística en algun espai emblemàtic de la comarca, però en aquell moment ho va haver de deixar per altres projectes que li van ocupar molt temps, com el treball en una capella de la catedral de Palma, o la cúpula de la seu de l’ONU a Ginebra.   Barceló destaca que vol materialitzar personalment el seu projecte, que el té molt avançat i que els artistes han de treballar quan l’edat i el cos els ho permet. El projecte, previst en una església de la comarca, es va encallar fa uns mesos però tot apunta que en breu es podria desbloquejar.   Miquel Barceló defineix el projecte com molt ambiciós i impregnat de l’esperit agosarat del mural ceràmic que va crear a la Seu de Palma. L’artista mallorquí no en va confirmar l’espai, però tampoc va desmentir els rumors que apunten  directament cap a l’església de Sant Miquel d’Olèrdola, del segle X. Una petita església que es troba al cap damunt de tot del Castell d’Olèrdola. Barceló coneix perfectament aquest temple, que forma part del conjunt monumental de l’antic poblat d’Olèrdola, integrat en la xarxa de seus del Museu d’Arqueologia de Catalunya. Barceló explica que en els darrers anys ha vingut en diverses ocasions al Penedès per tal d’avançar en el projecte.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: