Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Totes les forces polítiques de l’ajuntament de Vilafranca, a excepció del PP, aproven una moció de suport a la consulta

Un saló de sessions ple de gom a gom ha presenciat el ple extraordinari que l’ajuntament de Vilafranca ha celebrat aquest dilluns, tal i com ho han fet o faran en els propers dies altres ajuntaments catalans, per mostrar el seu suport al president de la Generalitat i al Parlament en la consulta del 9 de novembre.

Han excusat la seva presència els regidors socialistes Francisco Romero, que recentment ha estat intervingut quirúrgicament, i Ramon Zaballa, de dol per la mort de la seva esposa aquest cap de setmana. L’alcalde en nom del consistori ha mostrat també el seu condol.

En el debat de la moció el regidor republicà Pep Quelart ha destacat la importància de l’acompanyamet de la gent en tot el procés, fent de la consulta una reivindicació de baix a dalt.

Per part d’ICV, Toni Peñafiel, ha recolsat la consulta en clau democràtica, com la millor eina per resoldre el debat de les relacions de Catalunya amb Espanya. Ha dit que s’equivoquen els qui pensen que amb una resolució del TC s’acabarà el problema.

Per part de la CUP, Llorenç Casanova ha assenyalat la llei de consultes com un instrument que ,més enllà del 9N, farà més democràtiques les decisions. En relació al 9N ha remarcat que l’ajuntament ha d’adoptar el compromís de fer que la consulta sigui possible.

En nom de CiU ha parlat la regidora Anna Doblas, que ha recordat el seu origen andalús per passar tot seguit ha reclamar que els catalans puguem decidir el model de país en el que volem viure.

Desprès de les intervencions dels ponents ha estat l’hora per part dels dos grups municipals que no presentaven la moció.

Josep Ramon, del PP, ha avançat el vot contrari a la proposta, fent referència a que la consulta serà il.legal i ha apuntat a l’alcalde que fer costat a una il·legalitat podria portar-li conseqüències.

La sorpresa ha vingut per part del PSC. El regidor Jordi Solà ha recordat que els socialistes estan a favor del dret a decidir i d”una consulta legal i acordada. També ha dit que és l’obligació dels presidents de l’estat i de la Generalitat d’entendre’s per trobar solucions als problemes. A l’espera que la consulta pugui celebrar-se amb totes les opcions possibles Solà anunciava el suport a la moció, moment el que s’han sentit els primers aplaudiments de la nit.

 

Per acabar l’alcalde, Pere Regull, ha recordat que les lleis han de respectar l’opinió majoritària dels ciutadans i que a Catalunya és evident que hi ha una gran majoria que demana ser consultada i poder decidir.

A l’hora de la votació la moció s’ha aprovat amb 17 vots a favor de totes les forces polítiques, excepte els 2 vots en contra del PP. El Ple ha acabat amb un llarg aplaudiment del públic que omplia la sala i dels regidors que han aprovat la moció, amb crits d’independència.n

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: