Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Institut d’Estudis Penedesencs publica l’estudi de les Exposicions d’Art del Penedès

Amb posterioritat a l’edició facsímil de tot el material imprès de les tres exposicions d’art del Penedès, l’Institut d’Estudis Penedesencs acaba de publicar l’estudi de Montserrat Comas, Immaculada Socias i Joan Solé Bordes

“De les Exposicions d’Art del Penedès, Vilafranca 1926, El Vendrell 1927, Vilanova i la Geltrú, 1929”, és un estudi de més de dues-centes pàgines sobre els diversos aspectes, precedents i influències posteriors d’aquestes tres celebracions que, com es demostra en l’estudi van ser claus per a definir la perspectiva cultural comarcalista i els moviments d’identitat penedesenca, des de la creació del Museu de Vilafranca fins la mateixa perspectiva inicial de la fundació el 1977 del mateix Institut d’Estudis Penedesencs i encara ara fa 10 anys el “Manifest del Penedès” i la creació de la Plataforma per una Vegueria Pròpia.

El volum ha estat possible amb el suport de l’Institut Ramon Muntaner, la Fundació Mútua Catalana i altres entitats i organismes de l’administració.

El volum es presentarà el proper 14 de febrer a dos quarts de vuit del vespre a la vilanovina biblioteca Víctor Balaguer, a càrrec de la doctora Pilar Vélez de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi. Posteriorment es presentarà al Vendrell, Vilafranca i Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: