Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP, després de la delimitació de l’Àmbit, reclama diligència

La Plataforma per una Vegueria Pròpia exigeix que no es demori el desplegament del Pla Territorial de l’Àmbit Penedès i que la Generalitat hi desplegui serveis.

La setmana passada Govern va acordar definitivament la delimitació de l’àmbit del Penedès. Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia valoren positivament aquest pas, encara que lamenten la lentitud de la Generalitat. Recorden que a partir d’ara s’haurà d’acordar la formulació del Pla Territorial Parcial corresponent. Per tal de contribuir a la formulació del Pla i fer-ne el seguiment, s’ha de constituir un grup de treball integrat per representants de l’Administració de la Generalitat i les administracions locals. El grup de treball s’ha de reunir periòdicament amb l’equip redactor del Pla per tal de conèixer l’estat dels treballs d’elaboració de l’avantprojecte i del projecte corresponents.

El president de la Plataforma, Fèlix Simón, demana que el procés no s’eternitzi.

D’altra banda caldria que el govern donés el pas definitiu nomenant el Delegat de Govern i iniciant la descentralització de tots els serveis i conselleries de la Generalitat tal com passa a la resta d’àmbits.

Des de la Plataforma es recorda que a les comarques de Girona la Generalitat hi va desplegar la delegació territorial amb un edifici de 30.000 metres quadrats amb 800 funcionaris i exigeixen que al Penedès també es despleguin els serveis.

Tot i la satisfacció que suposa que per fi l’àmbit Penedès és des del 6 de febrer una realitat definida, des de la Plataforma volen insistir una vegada més que per arribar fins a l’Acord final, han hagut de transcórrer més de 3 anys i mig, per això no entenen com alguns partits encara es feliciten per la feina feta. Denuncien poca efectivitat i ganes per part del govern del tripartit i poques presses per part de l’actual govern de CIU.

També recorden que sense el moviment ciutadà impulsat per la Plataforma per una Vegueria Pròpia, que ha pressionat de manera permanent, avui no hi hauria el reconeixement de l’àmbit. També demanen que els alcaldes i polítics del territori es facin seves les reivindicacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: