Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Peces de bestiari folklòric d’Ordal, la Granada i Sant Quintí han participat a la cercavila de la diada de Cal Figarot

Aquest any la diada de Cal Figarot no només venia marcada per l’aniversari de la seu social dels Castellers de Vilafranca , recordant que ja fa 30 temporades que es va convertir en el local d’assaig de la colla, sinó que també pel 65è aniversari de la colla, en concret els 65 anys que es compliran el proper 14 de setembre.

La celebració va començar amb una cercavila pels carrers de Vilafranca acompanyats pels Gegants de l’Ordal, els Gegants de Sant Quintí i els Gegants i el Ruc de la Granada.

Trobar peces de bestiari per participar a la cercavila en ple mes d’agost ha estat complicat per la colla.

La cercavila va fer reviure aires de festa pels carrers del  centre de la vila, amb una mostra de tres colles de gegants de la comarca, el d’Ordal dissenyats per la vilafranquina Dolors Sants l’any 1996, els gegants de Sant Quintí, Roger i Elisenda, i els gegants de la Granada en Guillem i la Saurina. A més també els acompanyava el Ruc de la Granada que no va parar de ruixar al públic que es trobava pels carrers de Vilafranca.

Desprès de la cercavila i l’actuació castellers els Verds van organitzat ball de nit a la rambla.

El proper cap de setmana els Castellers de Vilafranca no actuen i, per tant, alteraran el calendari d’assaigs per tal de donar uns dies de descans als seus castellers abans de l’últim <em>sprint</em> a finals d’agost. Aquesta setmana els assaigs seran avui dilluns i demà dimarts a les 9 del vespre, i ja no tornaran a enfaixar-se fins a l’assaig de dilluns 19.

La propera actuació dels vilafranquins serà dissabte 24 d’agost a El Catllar, juntament amb la Colla Jove Xiquets de Tarragona i la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: