Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El pis tutelat per a noies que ACTUA impulsa a Vilafranca acollirà 3 o 4 joves

La cooperativa ACTUA, que gestiona el CRAE de Vilafranca, està en converses amb l’ajuntament vilafranquí per obrir un pis tutelat per a noies majors de 18 anys.

Segons avancen, segurament es posarà en marxa en un dels pisos rehabilitats amb finalitats socials de la Casa Amiguet, al carrer de la Palma. Aquest pis acolliria només unes 3 o 4 noies.

La necessitat de posar en marxa un pis tutelat per a noies sorgeix arran del seguiment fet a noies que al complir els 18 anys han hagut d’abandonar el CRAE de Vilafranca i marxar a viure a Barcelona. Aquestes joves han hagut de trencar amb el seu entorn i xarxa de relacions i el resultat ha estat força negatiu, com explica l’educador social i soci d’ACTUA, Rubén Agulló.

 

A Vilafranca ja hi ha un pis tutelat, a l’Espirall, en aquest cas per a nois.

El nou pis acolliria entre 3 i 4 noies de 18 a 25 anys, que comptarien amb un educador que els faria un seguiment proper.

Rubén Agulló explica que l’educador hi tindria poca presència al pis, hi aniria diàriament però només per marcar pautes i orientar-les en els seus estudis o feina.

Quan els joves tutelats per la Generalitat compleixen la majoria d’edat, continuen sent responsabilitat de l’Administració però el seu paper disminueix molt substancialment. La Secretaria de la Infància i Adolescència els ofereix suport tècnic, educatiu i afectiu fins als 21 anys, sobretot a aquells joves que han estat desemparats de les seves famílies, i que, en la majoria dels casos, han estat ingressats en un centre residencial de menors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: