Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ajuntament de Vilafranca elaborarà un reglament per fer viable la masoveria urbana

Diverses mocions amb temes vinculats a la crisi han centrat el debat del ple ordinari d’aquest mes de juny a l’Ajuntament de Vilafranca celebrat aquest dimarts.

Abans de les mocions es van debatre dos punts, l’aprovació del compte dels pressupostos del 2012 i del conveni laboral amb els treballadors de l’ajuntament. De l’ordre del dia es va retirar una modificació de pressupost.

L’apartat de mocions començava amb la del PSC reclamant al govern de l’estat que no retalli 1.100 milions d’euros la partida destinada a la llei de la Dependència. El regidora Carme Garrido defensava la moció indicant que aquesta retallada suposa un maltractament a les persones.

El regidor del PP, Josep Ramon, va ser l’únic que es va oposar a la moció indicant que el que ha fet el govern de l’Estat és comprometre’s amb el que es pot assumir.

També el PP va ser l’únic grup que va votar en contra de la moció que proposava la CUP amb la que l’Ajuntament de Vilafranca recolsa l’acció de la justícia argentina interposant una querella per crims de lesa humanitat de la dictadura franquista.

Una altra moció de la CUP proposava mesures de suport a la masoveria urbana. Xavier Navarro explicava en què consisteix aquest sistema de col·laboració ciutadana per fer accessible l’habitatge a les persones que no tenen ingressos.

Tots els grups es van mostrar favorables a la moció però el govern va demanar que es modifiqués el redactat de manera que l’ajuntament es compromet a elaborar en el termini més breu possible un reglament en el que es reconegui la masoveria urbana, fixant els seus efectes i requisits. L’alcalde, Pere Regull, va defensar la necessitat del reglament per evitar que es produeixin casos de frau.

Finalment també es va aprovar per unanimitat una moció que presentava ICV-Verds per fer front a una situació cada vegada més recurrent en que els bancs no paguen les quotes de comunitat dels pisos de la seva propietat dificultant la prestació de serveis comuns com l’ascensor, la neteja o el manteniment de l’edifici.

En aquest sentit el republicà ERC també assenyalava que els bancs han de complit amb els seus compromisos.

La moció va ser aprovada de manera que l’Ajuntament assessorarà les comunitats de veïns dels blocs de pisos davant dels impagaments de les quotes comunitat per part de la banca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: