Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Coordinadora Nacional d’ICV Dolors Camats acompanya la creació del nou grup local d’ICV

Camats reclama la necessitat de comprometre’s amb la construcció d’una alternativa a les polítiques errònies d’austeritat.

Una vuitantena de persones han participat aquest dimarts a la presentació pública de l’agrupació local d’ICV a Sant Sadurní a l’edifici del Casal d’Entitats.

 

El nou coordinador local d’Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) a Sant Sadurní d’Anoia, Rafa Berlanga, ha presentat el grup promotor de l’organització i en el seu discurs ha recordat els motius que els havien portat a prendre la decisió de participar en el projecte d’ICV: “Coincidim un grup de persones cansades de tanta reivindicació cibernètica, tan necessària però tant insuficient, i amb ganes de fer quelcom  més per canviar les coses. Varem decidir fer un pas més i varem veure que la millor eina per transformar i canviar les coses és la política. Perquè es impossible no fer política. Perquè la política o la fas o te la fan” ha afegit parafrasejant a l’escriptor valencià Joan Fuster.

 

El portaveu ecosocialista ha afegit que “així que vam decidir que la política era l’arma més efectiva i legitima pel canvi i vam buscar l’opció que més ens definia i amb la que més ens identificàvem. I la vam trobar: ICV però, per desgracia, aquesta alternativa no existia al nostre poble, així que vam decidir portar-la”.

 

El portaveu ecosocialista també ha volgut fer un reconeixement a la tasca de la candidatura independent AMI i la feina feta a nivell municipal en temes com la recollida de residus i la participació ciutadana.

 

Per la seva part, Dolors Camats ha agraït el compromís de la gent d’ICV a Sant Sadurní en uns moments on la política és contínuament desprestigiada, implicant-se en un partit “que habitualment ens ha tocat anar contra corrent i en solitari a nivell polític, però que hem fet propostes des del sentit comú de la gent. Propostes com prioritzar rodalies davant la dèria dels AVE, reconèixer la funció social de l’habitatge o la necessitat d’un impost de successions, que temps més tard hem vist com d’altres han reconegut i han recolzat”.

 

Camats ha denunciat que les polítiques conservadores de CiU i PP estan dissenyant un país sense complicitats amb la gent que hi viu, que surti de la crisi amb més desigualtat i exclusió social, assenyalant la paradoxa que “som capaços de generar més riquesa que mai, però la distribueixen de forma tan desigual que converteixen els drets socials en insostenibles. I això és una qüestió de voluntat política”.

 

La Coordinadora Nacional ecosocialista ha reivindicat la tasca feta per ICV en els darrers anys, fent denúncia de les polítiques errònies d’austeritat, així fent acompanyament d’espais, plataformes i moviments socials de resistència a les mateixes, però ha demanat a la sala anar un pas més enllà: “Necessitem una Iniciativa més forta, amb més gent que es comprometi. Que ens ajudi a elaborar projectes de proximitat i que pugui sentir-se acompanyada i recolzada, per a crear alternatives necessàries per a construïr l’alternativa. No estem als moviments socials perquè estem a ICV. Estem a ICV perquè estem defensant la nostra escola pública, per evitar els desnonaments, per aturar aquestes reformes laborals o per protegir els nostres drets i llibertats.”

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: