Dissabte, 1 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entre 3.500 i 7000 passatgers de creuers podrien arribar a les comarques del Garraf i l’Alt i Baix Penedès a través del Port de Vilanova i la Geltrú

Persones d’alt poder adquisitiu que busquen l’exclusivitat i destins que no estiguin massificats. Aquest és el perfil de turista que es busca perquè visiti les comarques penedesenques a través del port de Vilanova.

Es calcula que hi ha un nínxol de mercat d’uns 90.000 passatgers que entren en aquest target de creuerista de luxe que viatgen pel Mediterrani amb vaixells petits. L’agència de desenvolupament econòmic Node Garraf ha presentat el projecte que pretén atreure entre un 4 i un 8% d’aquests turistes, és a dir entre 3.500 a 7.000 visitants que podrien fer una despesa de 70 a 90€ per persona al territori. Això significaria l’arribada d’entre 15 a 20 vaixells entre el període d’abril a octubre.

Aquestes són les principals conclusions d’un informe elaborat per l’Agència NODE Garraf per valorar la viabilitat de l’arribada de creuers de luxe a la capital del Garraf. Tot això es podria fer sense grans inversions tècniques, i oferint els productes del territori tal com explica el director de NODE Garraf, Rafael Florenciano.

 

A més s’ha editat un catàleg que també es podrà trobar en anglès a la recerca de turisme estranger.

 

Des de l’agència de desenvolupament NODE Garraf s’espera que els primers vaixells de creuers puguin començar a amarrar al port de Vilanova i la Geltrú a partir de l’any 2015.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: