Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Centre Agrícol ha acollit la presentació d’un estudi històric sobre l’obtenció del sufragi femení a Catalunya

A iniciativa del Comitè Executiu Local de CDC a Vilafranca, dimarts es presentava a Vilafranca el llibre Ignorades però desitjades. La dona política durant les eleccions de la Segona República a Catalunya, de l’autor Josep Lluís Martín Berbois.

Ignorades però desitjades és una anàlisi històrica del llarg i dificultós procés d’obtenció del sufragi femení i de l’assoliment dels drets de les dones durant la Segona República a Catalunya. Un dels objectius de l’historiador és aclarir imatges preconcebudes de l’època. L’estudi parteix de les primeres propostes de concessió de vot femení a Espanya i el paper de la dona en política al llarg de la dictadura de Primo de Rivera i analitza els atzars de les reclamacions sufragistes entre 1931 i 1936, amb focus d’atenció entre d’altres aspectes sobre la participació de la dona en la campanya de l’Estatut d’autonomia, les seccions femenines dels partits o l’obtenció del sufragi femení en la victòria conservadora de 1933. Martín Berbois és  Doctor en Història Contemporània per la Universitat Autònoma de Barcelona. Estudiós de la història de Catalunya de finals del segle XIX i inicis del XX, en especial els temes del nacionalisme català, la Segona República i la Guerra Civil. Ha realitzat diversos articles entre congressos i revistes especialitzades. Ha publicat diversos llibres i ha participat també en diverses obres col·lectives com La Guerra Civil a Catalunya i La Transició a Catalunya, editats per Edicions 62.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: