Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Àngel Colom han inaugurat el nou oratori islàmic dels Monjos

El local s’adequa a la normativa i evita conflictes amb el veïnat.

El president de la Fundació Nous Catalans i secretari d’immigració de Convergència Democràtica, Àngel Colom, va participar aquest dissabte al migdia en l’acte d’inauguració del nou oratori islàmic situat al carrer Eugeni d’Ors, número 19, dels Monjos. Abans estaven en un altre local del mateix municipi però hi havia problemes de veïnatge. Ara, amb el nou local, la seva activitat d’oració no comporta problemes. Per això el portaveu del col.lectiu, Joan Raspall, explica que han estat treballant en l’adequació del nou local complint la normativa actual de centres de culte. Complint així amb dos objectius, millorar i no molestar.

 

A la inauguració a més d’Àngel Colom també hi assistia la dona de Noureddin Ziani, president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya i membre de la Fundació Nous Catalans que va ser expulsat de l’estat, desprès que el Centre Nacional d’Intel·ligència l’acusés de tenir lligams amb el salafisme i l’islamisme radical.

Colom considera que es tracta d’una acció política, unilateral i sense proves, i avança que des de la Fundació col·laboraran en la seva defensa.

 

A l’acte hi va assistir també el mossèn dels Monjos que en el seu discurs va parlar de les semblances entre les dues religions, especialment en la recerca de la convivència i de la fraternitat entre els éssers humans.

Unes 600 persones formen la comunitat islàmica als Monjos. La nova Mezquita té capacitat per a 200 persones però habitualment hi assisteixen una cinquantena de musulmans. Al Centre Cultural Islàmic a més de l’oració s’hi fan activitats com l’ensenyament de la llengua àrab, o la lectura del Coran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: