Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un veí de Vilobí enderroca el mur construït pel propietari de la finca del costat just al davant d’una porta de sortida de casa seva

Aquesta és només una petita part d’un llarg conflicte veïnal que ja dura prop de 13 anys i que ha enfrontat el propietari d’una finca del barri de Bellver amb els seus veïns.

Després de presentar diverses demandes judicials contra l’ajuntament de Vilobí i contra el propietari dels terrenys i perdre-les, el Rafael Alujas va guanyar fa un any la demanda que havia presentat quan, l’any 2008, li van construir un mur de tres metres al davant de la porta de sortida de casa seva. La sentència ordenava que s’enderroqués el mur i el Rafael ha insistit durant tot un any perquè aquesta es complís. Finalment, cansat d’esperar, ha optat per fer enderrocar la construcció ell mateix.
 

Tant el Rafael Alujas com un altre veí, el Ton Rimbau, es queixen de que el propietari de la finca que es troba entre les seves cases, que no resideix habitualment al municipi, ha anat acaparant terrenys que corresponen als antics camins de ferradura que sempre s’han fet servir. L’home ha anat tancant la seva finca i construint noves edificacions, com un garatge, i el pas ha acabat completament tancat. Alujas i Rimbau també denuncien que els fanals i els pals de l’electricitat estan a l’interior de la finca.

En el cas concret del mur que ha quedat enderrocat, Alujas i Rimbau no entenen com l’Ajuntament de Vilobí va donar permís per la construcció d’aquesta estructura, si poc abans també havia permès l’adequació d’un antic celler, propietat d’Alujas, i la posada en funcionament d’una porta de sortida que és la que fins ara estava tapada pel mur. Els veïns també denuncien que el consistori no respecti els camins que s’han utilitzat tota la vida.

L’alcalde de Vilobí Francesc Edo, per la seva banda, ha dit a la nostra redacció que es tracta d’un conflicte entre veïns com n’hi ha a molts altres llocs i que, en el seu moment, quan l’ajuntament del municipi va ser denunciat per Rafael Alujas per haver donat la llicència d’obres per la construcció del mur, la sentència va ser favorable al consistori. Finalment, l’alcalde ha comunicat que l’ajuntament no tenia constància de l’enderrocament del mur i que s’havia d’haver demanat permís per a fer-ho.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: