Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les famílies posen gairebé un 9 de nota mitjana a les llars d’infants de Vilafranca

Són dades d’una una enquesta que ha anat a càrrec del Servei d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca i que tenia com a objectiu valorar el nivell de satisfacció dels pares i mares que van portar els seus fills a les llars municipals d’infants durant el curs escolar 2010-2011.

<p />

En total s’han entrevistat telefònicament 247 famílies de les quatre llars (Parquet, Lola Anglada, Sol Solet i Enxaneta),el que suposa una mostra que aplega gairebé el 70% del total.<br />La valoració global de les llars com resposta a la pregunta: “…en una escala de 0 a 10, com valoraria la llar d’infants?”- és d’un 8,9 de mitjana. Sent la llar d’infants Lola Anglada la més ben valorada amb un 9’3, seguida de El Parquet amb un 8’9, el Sol Solet amb un 8’8 i l’Enxaneta amb un 8’7. <br />Pel que fa als aspectes més positius, un 60% dels enquestats ha triat el personal educador, mentre que el que ha rebut una valoració menys positiva han estat els preus i els horaris. <br />Dos dels aspectes més esmentats i valorats pels familiars són la professionalitat del personal i el tracte amb els nens. Són els aspectes que fan referència a l’activitat educativa (grau de satisfacció dels infants, feina dels educadors, relacions infants/educadors, activitats a l’aula,etc) que obtenen puntuacions més satisfactòries, amb un 88% dels enquestats que les valoren “molt bé” i un 10% “bé”. Pel que fa als aspectes a millorar, en primer lloc es situen les instal·lacions, amb un 25% i els horaris, tot i que no arriben al 15%.

Pel que fa al tema de les quotes de les llars, un 45% del enquestats consideren que estan molt bé, un 37% que estan bé i aproximadament el 15% restant opinen que no estan ni bé ni malament. No hi ha gairebé cap valoració negativa, tot i que un 4’7% dels enquestats que pertanyen a la Llar Lola Anglada consideren que estan molt malament. Les famílies que valoren de forma positiva les quotes destaquen el fet que es tingui en compte la renda a l’hora de determinar-ne l’import, ja que entenen que això els afavoreix.<br />L’enquesta arriba just després que aquesta setmana haguem sabut que l’Ajuntament debatrà al Ple del mes de febrer, la situació de les llars d’infants, després que la Generalitat degui més de 500mil euros. Tot i això, segons el regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, els preus d’aquest any es mantindran igual fina a finals de curs, i en tot cas la modificació afectaria als preus de l’any vinent.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: