Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’art a la taula amb els artistes del Milà i Fontanals

Cava Guilera treu al mercat ampolles de cava amb etiquetes dissenyades pels alumnes d’artístic del Milà i Fontanals.

<br /> <br />Cava Guilera i l’institut Milà i Fontanals de Vilafranca acaben de fer realitat en un temps rècord un engrescador projecte en comú. La cava ha posat a disposició les etiquetes de les ampolles de cava perquè incloguin, d’una banda, una sèrie de microrelats inspirats en el món de la vinya i del vi, escrits pel professor de literatura catalana del mateix institut i escriptor Joan Pinyol, i de l’altra, diverses il·lustracions d’aquests textos que han dut a terme alumnes de primer i de segon de batxillerat artístic de l’institut Milà i Fontanals. <br />Aquesta setmana, els responsables del projecte el presentaven a la premsa i destacaven principalment la gran implicació dels alumnes un cop se’ls va facilitar la matèria prima amb la qual treballar.
Després d’una tria entre els treballs presentats pels alumnes, el resultat són cinc packs amb dues ampolles cadascun. En una, hi ha el relat de Joan Pinyol i, a l’altra, la il·lustració. A més, s’han fet dotze punts de llibre amb altres dibuixos. Des de Cava Guilera, mostraven la intenció de continuar amb noves col·laboracions d’aquest tipus per potenciar el valor de l’enoturisme.

Els alumnes han estat els veritables protagonistes d’aquesta història i han treballat a contrarellotge per tenir les seves obres a punt. Algunes de les estudiants parlaven de les seves sensacions davant d’aquesta experiència nova per a elles.

El projecte és una novetat perquè obre vies de col·laboració entre el món educatiu i l’empresa privada a la comarca, com destacava el director de l’Institut Milà i Fontanals Pere Martí.<br />El resultat final d’aquesta cooperació es presenta en societat demà a les 12 a la Cava Guilera de Lavern. Serà un acte obert a totes les persones interessades que comptarà amb l’exposició de totes les il·lustracions presentades a aquesta primera convocatòria, amb la lectura dels microrelats del món de la vinya a càrrec d’alumnes de la modalitat de batxillerat d’Arts escèniques del mateix institut i amb la presentació oficial de la promoció d’ampolles de cava i de punts de llibre il·lustrats pels alumnes seleccionats. <br />Des d’aleshores i durant tot l’any que ve es podrà adquirir aquesta promoció de cava personalitzat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: