Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mart s’apropa al Penedès en l’exposició que es pot visitar a la capella de Sant Joan. "Mart-terra. Una anatomia comparada"

El planeta Mart sempre ha estat un centre d’interès per els habitants de la terra, i un dels principals objectius de la investigació i l’exploració planetària. Ara, i gràcies a aquesta exposició, els vilafranquins i penedesencs tindran també Mart més aprop.

La mostra es va inaugurar dimecres, i estarà oberta fins el 9 de desembre. Com comentava el comissari de l’exposició, Ignasi Casanova, es tracta d’una exposició gràfica que pretén que es puguin entendre les semblances entre Mart i la Terra. Al mateix temps ha de servir per ajudar a entendre com funcionen els planetes.
Aquesta roca provinent del planeta Mart, és doncs se’ns dubte un dels atractius de l’exposició; però no la única. Les fotografies que la componen, sempre comparatives entre Mart i la Terra, serveixen per mostrar les similituds entre els dos planetes, i han d’ajudar a entendre la seva evolució.

Un panell de tres metres amb 24 imatges posa a prova el coneixement dels visitants sobre el nostre planeta. Es tracta d’endevinarsi les imatges que veuen pertanyen a la Terra o a Mart.

L’exposició és per a totes les edats, i amb la voluntat de potenciar la curiositat i l’interès per els planetes del nostre sistema solar. Es pot visitar a la capella de Sant Joan fins el 9 de desembre en l’horari habitual, i també hi ha previstes visites per a escoles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: