Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aureli Ruíz ha presentat el llibre de Marc Guerrero, L’engany del federalisme espanyol

Subtitulat El model de Washington: un miratge per a Catalunya, el llibre qüestiona els beneficis del federalisme espanyol com a solució als nostres problemes que defensa una part de l’esquerra catalana.  <br />

L’autor, Marc Guerrero, membre del comitè executiu nacional de CDC i vicepresident del Partit Liberal Demòcrata Europeu, qualifica aquest discurs de caduc i irrealitzable.

En canvi, del model nord-americà, amb el seu federalisme "honest, valent i decidit", diu que és un miratge per a Catalunya. Segons Guerrero, a Catalunya hem de ser valents com els pares fundadors dels Estats Units, uns "veritables federalistes".

Tot i aquesta aposta per el federalisme nord-americà, també recomana elements del model alemany.

El candidat de CiU a la comarca, Aureli Ruíz, que acompanyava Guerrero posava l’accent en aquesta defensa de l’estat federal espanyol que fan alguns partits i com el llibre demostra que "l’Espanya plural si mai ha començat, ja s’ha acabat".

El llibre de Marc Guerrero, un barceloní establert a Vilafranca, ha estat editat per Aresta aquest octubre. La presentació tenia lloc ahir a l’Odissea, en el marc de la campanya electoral.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: