Dimarts, 21 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 420 signatures contra la mesura del Consell Regulador del Cava de limitar la producció a 12.000Kg/ha

El col·lectiu de pagesos professionals que des de fa alguns mesos s’ha mobilitzat contra l’aplicació per part del Consell Regulador del Cava de la limitació de la qualificació de la producció a 12.000kg/ha han aconseguit el seu objectiu de recollir el suport de més del 10% de la superfície registrada de la D.O Cava.

<p />

De fet en una primera fase ja van recollir unes 130 signatures; i ara al llarg de la setmana passada n’han recollit 295 més, el que representa 4300 ha. Dimecres les presentaven a l’Incavi i a la seu del Consell Regulador del Cava, amb la voluntat que s’escolti la seva petició que aquest any no s’apliqui aquesta limitació a la producció amb la qual es va amenaçar poc abans d’iniciar la verema.<br />Aquest col·lectiu de pagesos professionals demana també què, a partir d’ara, es comenci a treballar per buscar un consens abans de final d’any per que tot el sector se senti còmode amb aquestes mesures. Diuen que no es tracta tant d’estar a favor o en contra d’aquesta limitació de la producció; sinó de parlar-ne amb temps i que els pagesos sàpiguen en funció a què han de treballar de cara a la propera verema. Consideren que bàsicament es tracta d’aplicar el sentit comú.<br />Pel que fa a la collita d’aquest any, expliquen que tot i que oficialment la mesura no s’ha aplicat, sí és cert que hi ha cellers que tot i haver entrat tota la verema han plantejat que aplicaran preus diferents al raïm que es qualifica dins de la D.O. i el que no.

Els representants d’aquest grup de pagesos professionals independents remarquen també que tot i els rumors, darrera de les seves demandes no hi ha cap de les grans empreses cavistes. Apunten que mentre que aquesta empresa de la que es parla el que vol és una matèria prima a baix preu; ells defensen un preu just per la pagesia que els permeti viure dignament de la seva feina.<br />Per tal de fer sentit la seva veu, recordem que han convocat una trobada el proper dimecres dia 5 d’octubre a partir de 2/4 de 10 del matí davant de la seu del Consell Regulador del Cava a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: