Dissabte, 1 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Municipis per l’energia eòlica

Sis municipis catalans creen la Comunitat de Municipis de la Implantació d’Energies Renovables. L’alcalde de Pontons n’és el president

Els alcaldes de Talavera, Llorac, Montoliu de Segarra, Les Piles, Ribera d’Ondara i Pontons han constituït aquesta agrupació amb la clara voluntat d’emprendre accions coordinades en defensa de la implantació del Mapa Eòlic de Catalunya. La primera trobada es va fer el mes de març a Pontons, i l’alcalde d’aquest municipi penedesenc, Lluís Caldentey, n’és el president, després que a finals de juliol es fes la seva constitució formal.<br />Caldentey explica que davant la incertesa de la implantació dels parcs eòlics a Catalunya aquests sis municipis volen aconseguir algun posicionament clar per part de la Generalitat sobre aquesta qüestió. Ara per ara, diu Caldentey, tot està parat.
Des de l’Associació remarquen també que cal tenir present que la implantació d’aquests parcs eòlics podria representar una inversió de més de 1.000 milions d’€; i la creació de més de 2.000 llocs de treball. No entenen per tant la passivitat de la Generalitat.

A banda de mirar d’aconseguir aquests compromisos de la Generalitat en quan a un calendari per la implantació del Mapa Eòlic, aquesta Comunitat de Municipis per la Implantació d’Energies Renovables es vol posar en contacte amb tots els municipis incorporats en el mapa eòlic català per tal de cercar el màxim d’adhesions. L’objectiu seria treballar de manera conjunta entre tots els municipis afectats, per tal d’assolir el desplegament d’aquest tipus d’energies. Explica Caldentey que a la resta de l’estat es van implantant i desenvolupant, i que a Catalunya no es fa amb prou celeritat ni amb gaire convenciment per part del Govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: