Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Josep Maria Ribas (ERC) començarà ostentant l’alcaldia a Sant Sadurní, i Susanna Mérida (PSC) ho farà el maig del 2013

Sant Sadurní és l’únic municipi de l’Alt Penedès on ERC tindrà l’alcaldia. Aquest dissabte, després del pacte subscrit entre republicans i socialistes, Josep Maria Ribas es farà amb la vara d’alcalde. Susanna Mérida (PSC) serà alcaldessa el maig del 2013. L’acord de govern és per fer front "al desmantellament de l’Estat del benestar" i per assegurar "polítiques socials i d’igualtat" entre el veïnat.

 

A la nit electoral Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió ja van avançar que amb tota probabilitat el pacte de govern a la capital del cava el segellarien PSC i ERC. Els primers amb 5 regidors i els segons amb 4, han formalitzat públicament aquest dimecres al migdia el pacte al qual han arribat. Les prioritats i projectes per als propers quatre anys s’acosten més entre republicans i socialistes que no pas amb CiU, que ha governat el municipi en els darrers setze anys. PSC i ERC argumenten l’acord, que neguen un cop més que estigués tancat abans dels comicis, per fer front "al desmantellament de l’Estat del benestar". Ambdós partits rescataran el projecte de la nova biblioteca i l’Arxiu Municipal a l’edifici de les antigues escoles a la plaça Nova; reducció quota a la Casa dels Avis; nou equipament per a la gent gran, Centre de Dia; tirar endavant un viver d’empreses; o recuperar l’essència del Casal d’Estiu dels darrers anys. D’entrada, el nou govern sadurninenc farà una auditoria per saber l’estat dels comptes, però no pas per una "venjança ni amb ànim de dir que tot està malament".

Josep Maria Ribas serà l’alcalde aquest dissabte. Esquerra ostenta així l’alcaldia els prop de dos primers anys de mandat. L’1 de maig del 2013 l’alcaldessa serà la socialista Susanna Mérida. Qui ostenti l’alcaldia és alhora responsable de l’àrea d’Hisenda i d’Esports. I parlant de regidories, s’ha avançat que ERC es farà càrrec d’Urbanisme, Cultura o Joventut. I el PSC, d’Educació, Benestar Social i Salut o Serveis d’Ocupació i també Governació. Després de la constitució de l’Ajuntament ja donaran a conèixer com queda definitivament el cartipàs municipal.

Els dos líders de l’executiu local han coincidit que serà per davant de tot un "govern fort i unit".

Esquerra és la primera vegada que té l’alcaldia d’ençà de la represa de la democràcia. Es dóna el cas que en els governs d’ERC a Sant Sadurní durant els anys trenta del segle passat entre els regidors hi havia l’avi matern del futur alcalde. Susanna Mérida serà la primera dona alcaldessa de la història a la capital del cava.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: