Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

DVD sobre la Vilafranca de mitjans de segle passat

Les conclusions del taller de la memòria fet a Vilafranca serveixen per editar un DVD sota el nom "La Vilafranca de la teva joventut"

La presentació d’aquest projecte s’ha fet a les instal·lacions de La Caixa a Vilafranca, que a través de la seva obra social ha ajudat a tirar endavant aquesta iniciativa. El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, el regidor de la Gent Gran, Fernando Garcia, el director de l’Arxiu Històric Comarcal, Josep Maria Masachs i la directora de negoci de l’Alt Penedès de La Caixa han explicat als mitjans de comunicació com s’ha articulat aquesta proposta i que se’n fa dels material recollit.<br />Fernando Garcia comentava que des de la regidoria de gent gran van decidir donar suport al projecte ja que coincidia plenament amb els seus objectius. En aquest cas a més, tot el recollir servirà per mostrar com era la societat vilafranquina fa per exemple trenta anys, i com ha canviat.
El taller es va fer al Casal de la Gent Gran de Vilafranca, i van participar-hi una trentena de persones que van aportar els seus records per tal d’explicar com van viure la seva joventut als anys 50 i 60 del segle passat. Josep Maria Masachs remarcava es tracta d’un treball que pot ajudar a transmetre també valors importants al jovent.

La intenció de moment és mirar de fer una maleta pedagògica amb aquest material per tal que sigui d’utilitat per els estudiants de Vilafranca i que pugui servir per tal que els més joves puguin conèixer com era la societat a mitjans del segle passat.<br />El DVD recull els records i comentaris dels avis i àvies participants en el taller, i s’il·lustren amb imatges de l’ampli fons de l’Arxiu Comarcal. S’hi troben referències a l’oci, la cultura, la religiositat, el treball i l’economia, la mobilitat, les tradicions, l’escola i la vida social i familiar en general de les famílies. És per tant un bon retrat de com era la Vilafranca de mitjans del segle passat, però també extrapolable a la resta de la societat catalana de l’època.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: