Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El vilafranquí Josep Soler, Premi Tomás Luis de Victoria de Música Iberoamericana

Aquest premi de la SGAE, dotat amb 60.000 euros, està considerat el guardó més important per a autors, en actiu, de música d’Espanya, Portugal i els països llatinoamericans. Premia la trajectòria creativa dels compositors vius per la seva contribució a l’enriquiment de la vida musical de la comunitat iberoamericana al llarg de la seva trajectòria professional.

<p />

Tot i que Soler ja és Premio Nacional de Música 2009, el conservador de l’arxiu musical de Vinseum, Joan Cuscó, explica que aquest premi és més prestigiós.

Soler ha resultat guanyador d’un total de 60 finalistes provinents de 16 països llatinoamericans. El jurat ha destacat l’extraordinària qualitat de l’obra de Soler, que acumula prop de dues-centes partitures, amb forta presència de la veu humana, la música de cambra, el gènere simfònic i la música religiosa.<br />Soler, que curiosament ha biografiat al compositor que dóna nom al premi Tomás Luis de Victoria, se sent feliç i agraït.

El vilafranquí Josep Soler, que farà 76 anys aquest 2011, és un dels compositors i assagistes catalans més importants. <br /><br />Ha estat director del Conservatori Superior de Música de Badalona des del 1980 i fins l’estiu passat, quan es va jubilar. Hereu de la tradició de la Segona Escola de Viena i creador d’un sistema harmònic personal basat en l’acord de Tristany i Isolda, és autor de més de 200 partitures.

El premi es lliura el mes d’octubre vinent i coincidirà amb la presentació de la tercera edició de la seva biografia, amb l’apèndix d’obres actualitzat perquè Josep Soler no para de compondre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: