Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Celebració castellera a Vilafranca

Tres pilars de quatre dins del saló de sessions de la Casa de la Vila clouen l’acte de celebració de la declaració de patrimoni de la humanistat dels castells per part de la Unesco.

Dijous al vespre l’Ajuntament de Vilafranca va festejar que la Unesco hagi declarat patrimoni de la humanitat els castells i ho va fer en un acte emotiu que va omplir el saló de plens del consistori. El regidor de cultura Raimon Gusi va iniciar els parlaments tot i recordant que la plaça de la vila de Vilafranca és la plaça més castellera. També va destacar la importància del reconeixement de la Unesco per la cultura catalana. Tot seguit va ser el torn dels parlaments dels presidents de les colles dels Castellers, Miquel Ferret, i dels Xicots, Carles Adell.<br />Ferret assenyalava tres pilars importants que Vilafranca ha aportat al món casteller i va aprofitar també per reclamar més reconeixement als polítics. En nom dels Xicots de Vilafranca el seu president, Carles Adell, va destacar la satisfacció pel fet que la Unesco reconegui la tradició dels castells, tot i recordant la gent que al llarg de la història ha fet possible aquesta activitat, fent referència també als que ens han deixat recentment. L’alcalde de Vilafranca va recordar que Vilafranca sempre ha tingut un interès especial pels castells, tot i explicant que antigament el nom de les colles de Valls responia a les cofradies vilafranquines que les contractaven.  Regull va parlar en nom del tot el consistori quan va explicar que per l’ajuntament de Vilafranca el suport a les colles és molt important. L’acte també va comptar amb la presència de representants de la nova colla Xiquets de Vilafranca que es van situar al fons del saló de plens, i la celebració es va cloure amb un pilar de quatre per part de cada colla castellera.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: