Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les escoles i instituts de Vilafranca i de la comarca es preparen per un inici de curs avançat

Tant escoles com instituts estan treballant per ultimar els darrers detalls abans de l’inici del curs escolar, que enguany s’ha avançat una setmana i començarà demà.

Són molts els professors que qüestionen les decisions del departament d’Educació com aquesta d’avançar el curs, sobretot perquè no han tingut temps de preparar tot el que haguessin volgut deixar lligat.<br />A l’escola Cristòfor Mestre, del Poble Nou de Vilafranca, han tingut obres aquest estiu, com en molts altres centres. De manera que el període de preparació del curs el van avançar als mesos de juliol i agost. La directora Margarida Tristan reconeix que, de totes maneres, els ha faltat temps.

Una altra de les novetats d’aquest curs és que aquesta setmana que s’avança es recupera amb una setmana de vacances al mes de març, fet que tampoc acaben d’entendre des de la direcció d’aquesta escola.

A nivell d’alumnat, el Cristòfor es mou entorn a les xifres de l’any passat.

Tendeix a ser una escola amb molts alumnes per classe, voltant la ràtio permesa i aquest any han tingut una mobilitat no esperada a P3, amb algunes baixes que s’han cobert amb els alumnes que hi havia a la llista d’espera.

El Cristòfor Mestre inicia el curs equipat amb pantalles digitals i amb el professorat ja complet. D’altra banda, des d’aquesta escola vilafranquina constaten que la mobilitat d’alumnes ha augmentat sobretot en el darrer any, sovint a causa de canvis de feina dels pares dels alumnes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: