Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP vol un ple extraordinari per parlar dels problemes que causa l’AVE

El regidor de la CUP Xavier Navarro ho ha avançat aquesta setmana en el decurs de l’espai el Contrapunt. Per la CUP es tracta d’una qüestió molt important per la vila, i sobre tot per els veïns que des de 2008 estant patint sorolls, vibracions i esquerdes a les seves cases, conseqüència del pas de l’AVE per la vila.

Navarro ha remarcat que l’ADIF no té cap interès per solucionar els problemes que afecten els veïns; i que cal que la iniciativa la prengui Vilafranca. En aquest sentit ha apuntat que estant treballant un text amb els veïns afectats per tal de demanar la celebració d’un ple extraordinari a l’Ajuntament de Vilafranca. Una sol·licitud que volen presentar la propera setmana, i que esperen tingui el recolzament necessari de la resta de grups polítics per poder tirar endavant i convocar el ple extraordinari.
Per Navarro l’estratègia que segueix ADIF és clarament la de buscar l’esgotament tant dels veïns afectats com del mateix Ajuntament. La voluntat de la CUP amb el ple extraordinari és fer canviar la dinàmica i aconseguir que no sigui ADIF qui marqui el ritme de les trobades i negociacions.

El document que sorgís del plenari hauria de servir com a carta de negociació davant d’ADIF, recollint els neguits i demandes de la ciutadania. Navarro insisteix en que cal treballar per trobar solucions a una problemàtica greu que ja fa massa anys que estant patint els veïns que viuen a les zones properes a la via del tren.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: