Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Òmnium Cultural Alt Penedès porta la flama del Canigó de Torrelles de Foix a Vilafranca i a altres municipis de la comarca

La flama del Canigó arribarà a la comarca de l’Alt Penedès, concretament a Torrelles de Foix, i d’allà passarà a altres municipis de la comarca, entre els quals la capital, Vilafranca. Òmnium Cultural Alt Penedès presentava aquesta setmana a la seva seu els actes que envoltaran la celebració aquest proper 23 de juny.

<br />La flama del Canigó és un element simbòlic que representa la unió dels Països Catalans. Al cim de la muntanya del Canigó es fa un foc i, d’allà, la flama viatja per la geografia catalana com a símbol d’aquesta unió.<br />En el cas de la nostra comarca, la flama anirà primer a Torrelles de Foix, un municipi que fa deu anys que organitza actes entorn a aquesta celebració.<br />La flama baixarà del santuari de Santa Maria de Foix, patrona del Penedès. Des d’allà, és previst que es deixi a diversos municipis tot fent camí fins a Vilafranca a través de diversos mitjans.<br />El president d’Òmnium Cultural Alt Penedès Ricard Serra ho explicava.
Serra també explicava el camí que seguirà la flama fins a Vilafranca i els actes que hi ha previstos a la seva arribada al Parc del Tívoli.

Aquesta celebració serà possible gràcies a la coordinació d’Òmnium Cultural de l’Alt Penedès amb un conjunt d’entitats entre les quals hi ha l’Ajuntament de Vilafranca, el de Torrelles de Foix, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, així com el Casal d’Avis de Torrelles, Vilafranca Sardanista, el GEP i l’Agrupament Escolta de Vilafranca.<br />Aquells municipis que vulguin adherir-se a la celebració portant-hi la flama, així com aquelles entitats que hi vulguin col·laborar, es poden posar en contacte amb Òmnium Cultural de l’Alt Penedès a l’adreça electrònica:

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: