Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Potenciar l’enoturisme i la gastronomia a les Fires de maig 2010

Les Fires de Maig se celebraran el cap de setmana del 14 al 16 de maig amb la voluntat de potenciar l’enoturisme i la gastronomia.

Ahir es va presentar a la seu del Patronat de Comerç i Turisme la nova edició de les Fires de maig o dels enamorats de Vilafranca. Tindran lloc els dies 14, 15 i 16 de maig, la setmana vinent, i es faran en els mateixos espais que l’any passat. S’ocuparan 16.500 metres quadrats, amb 150 expositors, un aparcament de 30.000 metres quadrats i la zona d’atraccions infantils i juvenils.<br />La fira multisectorial espera una assistència d’unes 40.000 persones durant els tres dies i presenta algunes novetats. La primera és que s’opta per potenciar l’enoturisme i la gastronomia, amb l’objectiu de reinventar l’esdeveniment i convocar també nous públics. L’espai dedicat a la gastronomia, que ja es va ampliar l’any passat amb l’anomenat "carrer de la gastronomia", serà encara més gran. Ocuparà el sector semicobert entre pavellons.
Una altra novetat és la creació de jornades professionals de formació en el marc de les fires com a pol d’atracció per als professionals del Penedès i lloc de trobada entre empresaris de la zona. Les jornades tindran lloc el divendres i el dissabte a un espai amb capacitat per a un centenar de persones que s’habilitarà al final del pavelló 1 i que, quan no estigui ocupat per les conferències, servirà com a espai lúdic per a nens i nenes. <br />Les jornades s’estructuren en tres conferències: una sobre les xarxes socials com a oportunitat per a les empreses, la segona sobre la qualitat com a eina de competitivitat en el desenvolupament del territori i una darrera sobre el final de la crisi econòmica. Els ponents seran la periodista Gemma Urgell, el geògraf José Antonio Donaire i l’especialista en màrqueting Carles Torrecilla, respectivament.<br />Encara hi ha una altra novetat a les fires de maig 2010. Durant tots els dies, el Patronat de Comerç i Turisme posarà a disposició dels visitants l’anomenada "bossa de Vilafranca", una bossa de material reciclat amb l’horitzó de la vila dibuixat que es podrà adquirir al preu d’un euro. Els beneficis que es recullin aniran destinats a les reparacions més urgents que necessita la Basílica de Santa Maria.

Les fires de maig 2010 arrenquen el dimecres de la setmana vinent amb el pregó de l’advocat, economista i ex conseller de Comerç, Consum i Turisme de la Generalitat Francesc Sanuy al saló de plens de l’Ajuntament de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: