Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Voluntaris per la llengua celebren Sant Jordi

Les persones que participen al programa Voluntariat per la llengua i l’alumnat del cursos de català per a adults han celebrat anticipadament la Diada de Sant Jordi.

Divendres passat es va fer la celebració de Sant Jordi del voluntariat lingüístic amb cançons i tast de menjars d’arreu del món. L’acte, obert a tothom, es va fer al Col·legi de Sant Ramon. Aquest any, la coral La Girada, formada per una vintena de persones sota la direcció de Gregori Martínez, oferia un concert amb un repertori de cançons tradicionals. Un cop acabat el concert, i aprofitant que les persones que participen tant en el Voluntariat per la llengua com en els cursos de català procedeixen de cultures molt diverses, es va fer un tast de menjars d’arreu del món. Es podia participar en aquest tast gastronòmic elaborant un menjar típic del país de procedència, i en alguns casos estava elaborat junt amb la parella lingüística. Entre els voluntaris i les seves parelles es respirava un ambient festiu. El Rossend Castells fa quatre anys que participa en l’experiència i la valora de forma molt positiva. La Salima Derraz només fa sis mesos que participa aprenent el català. Se’n va assabentar per un comunicat de l’escola dels seus fills n’està molt satisfeta. El concert i el tast de menjars d’arreu del món els organitzaven el Col·legi de Sant Ramon, l’Associació de Veïns del Barri la Girada, entitats que col·laboren activament en el Voluntariat per la llengua, i el Servei de Català de Vilafranca i l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: