Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VINSEUM enceta la vuitena edició del cicle ‘Les estacions a la vinya’

Es tracta de quatre sortides que pretenen donar a conèixer el cicle vital de la vinya, a la vegada que posar en valor el ric patrimoni cultural i natural que configura el paisatge del Penedès.

La primera de les sortides correspon a la Primavera, porta per títol Brots verds a les vinyes cooperatives i tindrà lloc diumenge 18 d’abril. A les 10 del matí se sortirà de Castellví de la Marca, i es caminarà entre paisatges de vinyar típic del Penedès Central fins a arribar a la finca de la Cooperativa de Sant Jaume dels Domenys. La brotació del cep acompanyarà els participants durant la visita conduïda pels responsables del celler cooperatiu.<br />El cicle d’enguany avança l’Estiu a finals de maig, quan es proposa la sortida Buscant la flor prop del Bitlles. Així, el 30 de maig, un camí que resseguirà el riu Bitlles i gaudirà del verd dels primers pàmpols oberts, farà arribar els participants a la finca de Can Pardas. A la Tardor, la sortida es farà quan la verema haurà donat tot el seu fruit. El 17 d’octubre l’itinerari La confitura del gotim petit, traçarà un passeig boscós a la recerca de les vinyes d’Heretat Mont-Rubí, a l’Alzinar. <br />Per últim enguany VINSEUM avança també l’adveniment de l’Hivern fins al 21 de novembre. Sota el títol de Velles varietats noves en ple son hivernal, la proposta és caminar entre vinyes en procés de poda a l’Alt Camp i escoltar els responsables de la finca de la Cooperativa de Rodonyà, capficats en la recuperació d’antigues varietats de raïm en desús.<br />Les visites d’enguany segueixen comptant amb el mestratge de Josep Ribas, director de la D.O. Penedès, i d’Agustí Villarroya, tècnic de l’INCAVI. <br />Tots dos, acompanyats també per Xavier Fornos, de Vinseum, han passat pels estudis de Ràdio Vilafranca per participar al Magazine Plaça Penedès, de Carla Sanmartín. Per això hem aprofitat per parlar sobre l’estat de la vinya, tenint en compte que aquest hivern ha estat peculiar respecte les temperatures i les precipitacions. Josep Ribas explicava que el clima ha beneficiat la vinya.

Ribas també parlava del tipus de vins que poden sortir amb la verema d’aquest any.

Per participar en les sortides, cal fer la reserva de la plaça trucant amb antelació, des de dues setmanes abans de cada sortida, a la secretaria de VINSEUM, al tel. 93 890 05 82. Hi ha un màxim de 40 places per a cadascuna d’elles. El preu és de 3€ per persona. És gratuït pels Amics del Museu i l’acompanyant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: