Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Martí adapta "Terra baixa", d’Àngel Guimerà

L’escriptor i professor de català Pere Martí adapta l’obra d’Àngel Guimerà Terra Baixa per a un públic més ampli.

Pere Martí s’ha apartat de la feina per la qual és més conegut en el món literari, la literatura infantil i juvenil, per a afrontar tot un repte que ja ha vist la llum en forma de llibre. Es tracta d’una adaptació de la coneguda obra d’Àngel Guimerà Terra Baixa. El professor de català de l’Institut Eugeni d’Ors de Vilafranca i autor, entre d’altres, d’obres com "En Griset", o les més recents "La tortuga d’en Hans" o "El Roger i el xoriguer", ha reescrit el conegut text de Guimerà adaptant-lo a un llenguatge més actual i accessible per a tothom.
L’edició que ha fet l’editorial Roure de Can Roca està adreçada a tota mena de públic ja a partir dels deu anys. D’aquesta manera, la intenció és fer arribar la literatura clàssica catalana a un perfil de lector molt més ampli i heterogeni. Aquesta mena d’adaptacions són molt habituals. Per exemple, hi ha un munt d’adaptacions de tota mena d’obres com Robinson Crusoe o les històries de Shakespeare. Pere Martí posava com a exemple Els tres mosqueters d’Alexandre Dumas.

Martí ha intentat conservar la riquesa del text original en aquesta edició que compta també amb il·lustracions per fer-la més amena.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: