Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès registra un increment important dels accidents de treball mortals durant el 2009

Els accidents mortals s’han incrementat un 150% respecte l’any anterior, passant de 2 accidents mortals l’any 2008 a 5 accidents mortals al 2009.

<br />Aquestes dades han estat presentades per el sindicat CCOO, que com és habitual fa balanç de la sinistralitat laboral anual.<br />La tendència a la baixa dels accidents lleus i greus ha estat molt similar a la tendència registrada al país, però els mortals han augmentat molt en relació a Catalunya.<br />El responsable d’Organització i Recursos de CCOO a l’Alt Penedès-Garraf, Antonio Cruces, apunta les possibles causes d’aquest augment de la mortalitat laboral.

A la nostra comarca, el total dels accidents laborals ha disminuït en relació a l’any anterior un 24’8%, una important davallada, que segons CCOO pot explicar-se per la pèrdua de llocs de treball. Així, el 2009 s’han produït un total de 1753 sinistres amb baixa.<br />A partir de l’Observatori de la sinistralitat, el sindicat fa unes propostes d’actuació i reclamen que aquest augment, és tant important i greu que hauria de servir per plantejar-se seriosament un canvi de concepció de la prevenció per part de les empreses de la comarca.

En el sector de la construcció, el total de sinistres a la comarca ha passat d’un 14’4% de representació a un 10’4%. Aquestes dades podrien semblar bones, però CCOO recorda la important disminució de població ocupada que hi ha hagut en aquest sector.<br />Al sector primari, després de 8 anys de bon comportament dels accidents en aquest sector a la comarca, han augmentat molt, en concret en 15 sinistres respecte l’any passat. A més, el pes que aquests tenen respecte el total d’accidents a la comarca ha augmentat exponencialment.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: