Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La veu dels poetes s’escoltarà cada divendres de maig a les caves de Sant Sadurní

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament dóna suport novament al 3r cicle Poesia i Cava, després de l’èxit de les dues edicions anteriors, amb l’objectiu d’omplir de poesia quatre caves del centre de la vila (Blancher, Beneit, Gramona i Jaume Giró) durant les nits de divendres del mes de maig.

Una vegada més, el promotor del festival poètic ha estat el poeta penedesenc Santi Borrell, que participarà també en un dels recitals, i que ha confegit una programació molt variada, amb estils molt diversos, que pretenen agradar a un públic el més ampli possible. Tots els recitals són gratuïts, començaran a 2/4 d’11 de la nit i es convidarà als assistents a una copa de cava.<br />El cicle començarà el 7 de maig, a les Caves Blancher, amb una de les propostes més atractives, ja que permetrà escoltar en una mateixa vetllada al nordamericà Sam Abrams, al costat de dos poetes de Vic, Lluís Solà i Víctor Sunyol. Abrams resideix a Catalunya des dels anys 70 i, a més de poeta, és assagista, traductor i crític literari.<br />El segon recital serà el 14 de maig a les Caves Beneit i comptarà amb la participació de Santi Borrell, al costat d’un poeta veterà i activista cultural, Francesc Garriga, de Sabadell, i del mallorquí Joan Tomàs.<br />El 21 de maig, a les Caves Gramona, serà el torn d’un altre poeta penedesenc, Lluís Julià, de Gelida, que l’any passat va publicar el seu segon poemari, "Música màquina", que estarà acompanyat de Cèlia Sànchez-Mústich, una poetessa sitgetana de llarga i sòlida trajectòria, i de Montserrat Rodés, que ha rebut diversos premis.<br />2010-04-29-a<br />POESIA 2
El cicle es clourà el 28 de maig, a les Caves Jaume Giró i Giró, amb un recital de poetes bastant joves. Al costat de la vilafranquina Anna Gual, es podrà escoltar als germans Marc i Sílvia Romera.<br />Durant l’acte de presentació del cicle, que va tenir lloc a les Caves Beneit, el regidor de Cultura, Xavier Rojo, va recordar que Poesia i Cava ha agafat el relleu del Festival de Poesia que cada dos anys s’organitzava a les Caves Raventós i Blanc. El regidor de Cultura també va convidar tothom a conèixer el magnífic ambient que es viu en aquests recitals intimistes de petit format. En l’edició de l’any passat, hi van assistir una mitjana de 70 persones, moltes de les quals eren d’altres municipis penedesencs.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: