Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Diputació premia Vilafranca del Penedès per la cooperació entre comerciants i institucions

La Diputació de Barcelona va atorgar dijous els Premis de Comerç Urbà i de Proximitat, a través de l’Àrea de Comerç, en què Vilafranca va ser distingida per partida doble. D’una banda, la Diputació va premiar Vilafranca del Penedès, Granollers i Sant Hipòlit i Masies de Voltregà per la millor cooperació público-privada, que distingeix les actuacions conjuntes entre les associacions de comerciants o amb el consistoris dels municipis per a la millora del centre urbà, els mercats o fires locals de la població.

<br />D’aquesta manera, a la categoria ‘Cooperació público-privada’ per a municipis de més de 15.000 habitants, dotat amb un total de 14.000 EUR van ser guardonats: l’Ajuntament de Granollers (5.000€) i l’Associació de Productors artesans per la Qualitat del Vallès Oriental (2.000€), així com també l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès (5.000€), i l’Associació Centre Vila (2.000€). El premi el van recollir la regidora de Comerç, Fires i Mercats, Maria Dolors Rius, i Joan Solà, president de l’Associació Centre Vila, juntament amb la directora del Patronat Municipal de Comerç i Turisme, Pilar Yagüe.

D’altra banda, en la categoria del premi ‘Cooperació público-privada’ per a municipis de menys de 15.000 habitants, dotat amb vuit mil EUR (8.000€), va ser per a l’Ajuntament de Sant Hipòlit de Voltregà (2.000€), a l’Ajuntament de Les Masies de Voltregà (2.000€), i a l’Associació de Comerciants del Voltreganès (4.000€).

El premi ‘Modernització dels serveis’ es va atorgar a Mataró, en la categoria de municipi superior als 15.000 habitants, pel projecte «La botiga Mataró, emporta’t la ciutat», que té per objectiu la promoció del producte originari de la ciutat i Badia del Vallès, en la categoria de municipi menor de 15.000 habitants, pel projecte «Ecoparada», que pretén fomentar la recollida de residus entre els ciutadans.

El premi ‘Modernització dels espais’, se’l va emportar Sabadell, en la categoria de municipi superior als 15.000 habitants, per la modificació del seu Pla General Municipal d’Ordenació per a l’actualització de l’ordenació dels usos comercials (6.000 euros). En aquesta categoria el jurat va fer una menció especial a Vilafranca del Penedès, per la remodelació del Mercat de la Carn. La menció va ser recollida per la regidora Maria Dolors Rius. La categoria de municipis de menys de 15.000 habitants va resultar deserta.

La Diputació de Barcelona atorga cada any els Premis de Comerç Urbà i de Proximitat, a través de l’Àrea de Comerç, per reconèixer la tasca desenvolupada pels ens locals per millorar i consolidar el comerç als respectius municipis. Aquesta àrea dóna suport tècnic i econòmic als ens locals, amb especial atenció als petits municipis per modernitzar i fer més competitiu el teixit comercial urbà.

Els projectes premiats van ser realitzats entre l’1 de juliol del 2008 i el 30 de juny del 2009. Als Premis han participat un total de 20 municipis del Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, Garraf, Osona, Alt Penedès, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Bages.

L’acte de lliurament de premis es va celebrar dijous al vespre a Vilassar de Dalt, concretament al Teatre La Massa, amb l’assistència del diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Xavier Florensa.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: