Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP va celebrar el segon Punt de Trobada per a l’elaboració del seu programa participatiu per a la legislatura 2011-2015

En aquest punt de trobada es va debatre sobre les polítiques d’habitatge i urbanisme a la Vila. Entre les conclusions a les quals es va arribar es va constatar que, tot i el fort creixement urbanístic que ha patit la vila durant els darrers anys, aquest no s’ha traduït en una millora en l’accés a l’habitatge, sinó més aviat el contrari.

Els preus de l’habitatge han augmentat en lloc de reduir-se, i des de la CUP pensen que això és degut al fort component especulatiu que ha tingut el creixement urbanístic cosa que sempre han denunciat. D’altra banda, diuen, aquest creixement urbanístic i de població no ha anat acompanyat del corresponent creixement en serveis públics.<br />D’altra banda, el fort creixement urbanístic consideren que ha generat desequilibris a la vila amb nous barris a mig construir, zones cèntriques degradades, problemes de mobilitat o saturació de serveis. En aquest sentit es van debatre diferents línies de treball per tal de solucionar aquests problemes i corregir les deficiències generades per aquest model de creixement excessiu i especulatiu. Entre d’altres destaquen: apostar per l’habitatge de lloguer, prioritzar la urbanització d’espais dins de la trama urbana jan construïda en lloc de la perifèria, rehabilitació d’habitatges, i la gestió per part de l’Ajuntament d’un ampli parc d’habitatge protegit de lloguer a la vila.<br />Aquestes són mesures, argumenten des de la CUP, que estan a les mans de l’administració local i que podrien afavorir una millor gestió urbanística i facilitar l’accés a un habitatges digne per a tothom.

El proper dijous 15 d’abril la CUP prepara el proper Punt de Trobada sobre Treball, a l’Escorxador Municipal de Vilafranca a les 8 del vespre. En aquest punt de trobada es vol debatre sobre aspectes relacionats amb el món laboral: atur, formació, precarietat laboral, situacions de discriminació en l’entorn laboral, etc… S’analitzaran quines són les causes de la situació actual i quines en poden ser les solucions, sempre des d’una òptica municipalista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: