Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Oliver parla de la crisi al Penedès

Josep Oliver diu que el pitjor de la crisi ja ha passat però que ens hem d’acostumar a una competència més agressiva.

El catedràtic d’Economia Aplicada a la UAB i director de l’Anuari econòmic comarcal de Caixa Catalunya ha fet una conferència dins de la jornada que la Fundació Pro Penedès ha organitzat per començar a desenvolupar un nou pla estratègic per a la comarca de l’Alt Penedès.<br />La jornada tenia lloc al castell de Castellet i La Gornal i hi participaven l’alcalde de Vilafranca i president de la Fundació Pere Regull i el president del Consell Comarcal Jordi Girona. Però l’eix central era la conferència titulada "L’economia de l’endemà de la crisi" que Josep Oliver ha pronunciat. Oliver ha dit que el pitjor de la crisi ja ha passat. Però afirma que, després d’haver tocat fons, hem de ser conscients que el creixement econòmic que hi havia abans ja no tornarà a ser possible.
En l’àmbit comarcal, Oliver ha destacat que tot queda vinculat a la resta del país però considera que els productes que treu al mercat cada comarca s’han d’acostumar a competir en unes circumstàncies molt més dures. En aquest sentit, es referia al sector de l’hosteleria del Garraf o a la indústria del Penedès i l’Anoia.

Oliver comentava que ja no es pot fer com es feia anteriorment: es devaluava la pesseta i els productes, com ara el vi, eren més competitius a l’exterior. Ara, en canvi, la nostra moneda, l’euro, s’està revaluant davant la resta de monedes del món.<br />La conferència del catedràtic d’Economia Aplicada serveix per establir les bases del treball conjunt que han d’iniciar els municipis i agents econòmics i socials de la comarca en el que serà el tercer pla estratègic de l’Alt Penedès. Aquest pla es dividirà en dos àmbits de treball: un sobre el Penedès i un sobre la comarca en concret i tractaran temes d’infraestructures, serveis a les persones, formació i enoturisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: