Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les pastisseries de Vilafranca es preparen pel dia de la mona vestint els seus aparadors de Pasqua

La feina a les pastisseries i forns de pa té una de les seves puntes durant aquests dies previs a la celebració del dilluns de Pasqua.

Els aparadors es vesteixen amb els productes més elaborats i destacats de cada casa i el treball dels pastissers es transforma en figures de xocolata i garlandes.<br />Els pastissers coincideixen en destacar el protagonisme de la xocolata any rere any, cada cop amb figures més elaborades i espectaculars que criden l’atenció de petits i grans.

El pastisser Marc Parés explicava també que, en el cas de l’establiment on treballa, cada any opta per crear les figures entorn a un tema concret per aconseguir una varietat que agrada molt als clients.

Tot i que encara queden uns quants dies pel dilluns de Pasqua, els pastissers han començat a treballar amb la xocolata. Les baixes temperatures de les anteriors setmanes han facilitat aquesta feina amb el producte estrella de la mona, segons comentava el forner Joan Rius.

Pel que fa als temes que protagonitzen la mona d’aquest 2010, hi ha força varietat, però el Barça és, sense dubte, un dels més recurrents.

La mona de Pasqua és una tradició molt seguida no només a Catalunya, sinó també a València i Múrcia. Al segle XVIII ja era l’obsequi clàssic del padrí als seus fillols, i el número d’ous que tenia la mona corresponia a l’edat del nen fins a arribar als 12 anys. <br />La mona és una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències ja per fi s’han acabat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: