Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP deman que no s’esquarteri el territori en tres vegueries

La polèmica llei de vegueries ha tornat avui al Parlament, on la comissió d’assumptes institucionals ha escoltat en un sol dia 16 compareixences. Els primers a donar la seva opinió sobre el projecte de llei han estat les entitats municipalistes, que han criticat la manca de diàleg i consens durant el procés.

 

<div></div>
La Federació de Municipis no veu encara el grau de consens suficient, i per això ha apel·lat a la responsabilitat dels diputats per tirar la llei de vegueries endavant. En canvi, per a l’Associació Catalana de Municipis, la llei s’està tramitant amb presses i no aprofita les possibilitats que ofereix l’Estatut.<br />Aquest matí també han comparegut al Parlament representants d’associacions i plataformes ciutadanes, com per exemple la Plataforma per la Vegueria Pròpia del Penedès, que s’han pronunciat sobre el projecte de llei.<br />Des de la Plataforma, el seu president Fèlix Simón, ha volgut fer arribar el sentiment de la majoria de municipis de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i Anoia en el sentit de què es tracta d’un territori amb identitat pròpia. Simón ha recordat que fa uns 200 anys que aquests territoris estan dividits en dues províncies; i ara demanava en nom de la Plataforma que no s’esquarteri el territori en tres vegueries.

Per la seva banda, el representant de Manifest per la vegueria de l’Alt Aran, Amadeu Gallart, refermava que cal que les vegueries siguin realment una administració més eficient que les actuals províncies, ja que si no no tenen cap interès.

Recordem que la llei que es proposa manté la divisió comarcal però reorganitza Catalunya en set vegueries, que substitueixen les 4 províncies actuals. Seran les de Barcelona, Camp de Tarragona, Lleida, Girona, Terres de l’Ebre, Catalunya Central i Alt Pirineu-Aran.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: