Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es posa en marxa l’Oficina Tècnica de Ciutadania a Vilafranca

Aquest mes de març l’Ajuntament ha posat en marxa l’Oficina Tècnica de Ciutadania, creada arran de la restructuració dels serveis i recursos que oferia anteriorment el Pla per la Convivència i el Civisme. Aquesta oficina és un servei municipal adreçat a totes les persones que viuen a Vilafranca, que està situat a la segona planta de l’edifici municipal de la plaça del Penedès, núm. 3, els antics Jutjats.

Les línies d’actuació de l’oficina són l’acollida, recepció, inclusió social, mediació, i la garantia dels drets i deures per a tothom. Aquests elements són la clau indispensable per evitar possibles situacions conflictives i assolir un escenari de bona convivència i cohesió social al municipi.<br />Per treballar aquests objectius l’oficina ofereix el Servei d’Acollida, que està destinat a la població nouvinguda o retornada i empadronada de nou a Vilafranca, i a la població que, tot i estar assentada a la vila, des de qualsevol servei municipal es detecta que pot ser positiu que participi en les activitats pròpies del moment d’acollida, com el coneixement de l’entorn, dels serveis i de la societat. D’altra banda, s’ofereix el Servei d’Inclusió Social que treballa l’acollida, el suport, l’assessorament i l’acompanyament individualitzat a totes aquelles persones que viuen a Vilafranca per proporcionar-los l’acompanyament educatiu cap a la seva inclusió social. També es disposa del Servei de Mediació, Resolució de Conflictes i Convivència Veïnal.
Des de l’Oficina Tècnica de Ciutadania també es redacten els Informes Municipals d’Arrelament Social i els Informes Municipals pel Programa de Retorn Voluntari d’Immigrants des de Catalunya i s’encarrega de gestionar el Servei d’Acreditació d’Adreça, destinat a aquelles persones que tinguin dificultats en la tramitació de l’empadronament, pel fet de no poder acreditar la seva residència en el domicili que habiten.<br />L’Oficina Tècnica de Ciutadania està a càrrec d’un equip multidisciplinar format per educadors socials, treballadors socials, mediadors, agents d’acollida, i auxiliars administratius. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i el correu electrònic és .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: