Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president del Parlament es mostra confiat que el Penedès tindrà vegueria si el territori realment ho desitja

Ernest Benach ha estat aquest matí a Vilafranca, per tal de visitar l’exposició sobre els 75 anys de l’Institut Eugeni d’Ors que està instal·lada a la capella de Sant Joan. Després s’ha acostat també a l’Institut per tal de fer una trobada amb els alumnes que han participat en el projecte "Fem una llei".

A banda però, el president del Parlament ha hagut de respondre a preguntes en relació al projecte de llei de vegueries que en aquests moments està debatent-se al Parlament. Benach ha insistit en que preveu que la llei es pugui aprovar aquesta legislatura, i que s’estructura en diverses fases. La primera contempla la substitució de les quatre diputacions actuals per quatre vegeuries; la segona ha d’incorporar una cinquena vegueria; la tercera fase preveu la creació de dues vegueries més; i una quarta fase deixa la porta oberta a noves vegueries. És en aquest punt en el què Benach ha remarcat que la vegueria Penedès pot ser possible, si la llei s’aprova amb el seu redactat actual.
Per Benach cal tenir present que cal molt de diàleg i pactes en tot el relacionat amb la planificació territorial; i més quan per exemple en el cas de la vegueria Penedès no totes les forces polítiques tenen la mateixa sensibilitat.

El president del Parlament ha volgut ser optimista i recordar que la possibilitat legal per el Penedès existeix. També ha remarcat que no és un procés que hagi d’allargar-se molt en el temps.

Finalment Ernest Benach ha volgut també destacar que el pas de les quatre actuals diputacions a quatre vegueries és ja un canvi molt important, i ho ha qualificat de revolució. El trencament amb les províncies és, per el president del Parlament, un gran èxit del catalanisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: