Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell de la Festa Major presenta les valoracions de la Festa Major 2009 i planteja una reformulació del Ball de Nans

En línies generals el Consell de la Festa Major fa una valoració positiva de la vessant tradicional de la Festa Major. El Consell considera que les cercaviles i processons van ser lluïdes i van tenir el ritme habitual d’execució tenint en compte les distàncies que es recorren i la riquesa del seguici folklòric de la nostra festa.

<p />

Amb tot, del dia 30 es fa una valoració negativa pel que fa al compliment d’horaris, una qüestió que el Consell treballarà amb balls, falcons i colles castelleres. <br />Es considera que és fonamental que els horaris es compleixin a l’Anada a Ofici, ja que el retard que es produeix incideix amb la Sortida d’Ofici i amb l’inici de la Diada Castellera de Sant Fèlix. El Consell de la Festa Major crearà una comissió de treball sobre l’organització i les col·locacions d’aquest acte de la Festa Major i treballarà amb els balls, falcons i colles castelleres perquè es compleixin els horaris i el que marca el Protocol de la Festa Major sobre l’Anada a Ofici.<br />En relació a la Processó del dia 30, el Consell considera que són tres les causes que explicarien que l’entrada de Sant Fèlix d’enguany fos de les més tardanes que es recorden en els darrers anys, a 2/4 de 12 de la nit. La primera és que Sant Fèlix enguany ha estat un diumenge i això ha afavorit que hi hagués més públic i que els balls fessin moltes més actuacions estàtiques de les habituals contribuint d’aquesta manera a fer una processó molt i molt lluïda però que avançava amb lentitud.<br />La segona causa és el canvi de recorregut que es va haver de fer per les obres del carrer de la Palma, passant per la rambla de Nostra Senyora.

Finalment, la tercera i darrera causa és la manca de col·laboració de l’única colla castellera de fora que va participar en la processó de Sant Fèlix, els Minyons de Terrassa. Els dies 29 i 31 les dues colles locals es van esforçar i es van coordinar per mantenir un bon ritme de processó atenent les indicacions de la Comissió de Seguiment, no va passar el mateix el dia 30 perquè els de Terrassa, situats entre les dues colles locals, no van seguir les indicacions que se’ls donaven ni es van coordinar amb les altres dues colles a l’hora d’actuar. El Consell recomanarà als Administradors de la Festa Major 2010 que considera que tan sols han de participar a la processó del dia de Sant Fèlix les dues colles castelleres locals.<br />Així mateix el Consell de la Festa Major ha pres l’acord excepcional d’expulsar el conjunt de membres del Ball de Nans perquè en la passada Festa Major van incomplir el Protocol de la Festa Major i el contracte d’actuació que cada any signen balls, Administradors i Cicle Festiu, a més de no tenir prou cura de les peces i del vestuari del ball. Aquesta acord ha estat ratificat per tots els grups polítics. <br />El Consell considera que la problemàtica d’aquest ball és que està format per un grup massa nombrós, 26 persones, i amb edats compreses entre els 18 i els 20 anys. És per això que el Consell ha creat una comissió de treball per reformular el Ball de Nans. Els eixos de la reformulació són la reducció del nombre de balladors, la recuperació de la figura del rei, el treball de la vessant teatral del ball, revisar les músiques i ensenyar les coreografies.<br />Per formar el nou grup es consultarà la llista d’espera per formar part dels Balls de la Festa Major. Totes aquelles persones que volen ballar per la Festa Major s’han d’adreçar a l’Escorxador, i apuntar-se en aquesta llista.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: