Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Labandera creu que el nou decret llei de superfícies comercials pot fer avançar el projecte de La Girada

El diputat socialista Roberto Labandera ha valorat positivament el decret llei que regula les superfícies comercials en trama urbana.

Vilafranca del Penedès va ser pionera, l’any 2003, en el planejament urbanístic de les zones comercials a la ciutat. El concepte de ciutat que fa servir el nou decret llei, ratificat pel Parlament la setmana passada, es basa en el foment tant de la ciutat compacta com del comerç de proximitat. La normativa aprovada afavoreix la consolidació del comerç urbà, evitant la dispersió territorial dels equipaments i la construcció de grans superfícies als afores dels centres urbans. Per a Labandera, aquest és el moment adequat per a dotar el barri de La Girada d’un equipament comercial que respongui a les necessitats, no només dels veïns del barri, sinó de tot Vilafranca i de la comarca.
 

Per al diputat socialista, amb una bona implantació comercial a La Girada, Vilafranca creixerà com a vila comercial, generant riquesa i ocupació.<br />Ara correspon als municipis fer la seva feina, delimitant les zones comercials a la trama urbana i potenciant el seu desenvolupament. Roberto Labandera ha dit, també, que és l’Ajuntament de Vilafranca el que ha de portar la iniciativa. Hi ha sis mesos per fer el treball de delimitació comercial i presentar les propostes.

Segons el decret, els ajuntaments tenen via lliure si delimiten àrees comercials fins a una dimensió de 1.300 metres quadrats. Entre 1.300 i 2.500 metres quadrats, l’ajuntament ha de comunicar la proposta a la direcció general de comerç. I, en el cas, que l’àrea sigui superior als 2.500 metres quadrats, també intervé el departament de política territorial i obres públiques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: