Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els encausats per delicte electoral han declarat aquest matí al jutjat i insisteixen en demanar l’arxivament del cas

Aquest matí declaraven al jutjat d’instrucció número 2 de Vilafranca les dotze persones del Penedès acusades de delicte electoral per recollir signatures a favor del dret a decidir.

Entre els encausats, segons comentaven poc abans d’entrar a declarar Jaume Claramunt i l’ex president comarcal d’ERC Raimon Soler, regna la perplexitat davant d’una decisió de la justícia que no entenen. Insisteixen en què el cas ha de ser arxivat.
Per la seva part, Raimon Soler matisava l’acusació que els fan i demanava que la justícia actués amb lògica, ja que té casos molt més importants que aquest per tractar.

Durant la jornada electoral del 9 de març de 2008, a diversos indrets de Catalunya, es van muntar taules per recollir signatures per tal que el Parlament tingui competències per a convocar referèndums vinculants en el marc d’una campanya de la Plataforma pel Dret a Decidir. Les juntes electorals de Barcelona i Tarragona van prohibir-ho, però això no va fer enrere els organitzadors.

En el cas de Vilafranca del Penedès i Sant Pere de Riudebitlles, els mossos van desmuntar taules i van identificar-ne els responsables, que uns dies més tard, rebien la citació judicial. En canvi, les juntes electorals de Girona i Lleida no hi van veure delicte. Pels encausats aquestes contradiccions són una mostra clara de la instrumentalització de la justícia, de la baixa qualitat democràtica del sistema i de la necessitat d’una reforma ràpida de la justícia.<br />La Plataforma pel Dret a Decidir i Sobirania i Progrés han convocat per aquest migdia una concentració davant el jutjat i al vespre, quan tots ja hagin declarat, es farà un acte de suport on aprofitaran per explicar com hauran anat les declaracions. L’acte serà a les vuit del vespre a l’Escorxador.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: